Pump reparerad och återinstallerad

Hej!

Nu är vår nya pump reparerad och återinstallerad i pumpgropen efter vårt senaste stopp. I samband med detta fick styrelsen möjlighet att titta på hur våra pumpar ser ut och hur de monteras.

Genom det här skärsystemet skärs avfallet från våra toaletter sönder för att kunna transporteras vidare till reningsverket. Som ni ser är det inte något stort utrymme och allt som spolas ner i toaletterna måste ta den här vägen.

Pumparna är tunga och installeras med en kran.

Sammanfattning: Skärverket i pumparna är avsett för att finfördela avföring och toapapper. Allt annat skadar knivarna och gör dem slöa. Spolar man bara ner rätt saker i toaletten ska det inte vara något problem. Vi har haft ovanligt många driftstörningar vilket orsakats av att fler saker än avföring och toapapper spolats ner i toaletterna. Ha för vana att ha en papperskorg bredvid toaletten där ni kastar era trasiga underkläder och stumpor, bindor och trosskydd, våtservetter och blöjor, tops och bomullspads, kondomer, plasthandskar m.m. Nu har vi investerat mycket pengar i nya pumpar, tillsammans måste vi ta vara på dem och få ett slut på alla våra pumpstopp som vi själva orsakat.

Hälsningar, styrelsen för Örtagårdens samfällighetsförening